Следвайте ни

Още четирима млади лекари започнаха специализация в МБАЛ-Смолян

viber icon

Четирима млади лекари започнаха този месец своята специализация в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян след успешно явяване на конкурс, съобщават от болницата.

За първи път от много години в смолянската болница има желаещ да специализира инфекциозни болести. Това е д-р Анастасия Хаджихристева, която повече от година е на първа линия срещу Covid-19 в Инфекциозно отделение. В Отделението по анестезия и интензивно лечение (ОАИЛ) специализацията си ще проведе д-р Атанас Талев, в Ендокринологично отделение - д-р Ерсин Мурад, а в Неврологично – д-р Юксел Меков.  

В момента в смолянската болница има 13 специализанти по различни видове специалности в отделения, които са акредитирани за тази дейност, каза директорът на МБАЛ – Смолян д-р Марин Даракчиев.

„Това е правилната посока за стабилизиране на ситуацията с лекари. И се надяваме, че след четирите години специализация, една голяма част от младите лекари ще останат в нашата болница“, допълни още д-р Даракчиев.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?