Следвайте ни

Увеличиха присъдата на беглеца от затвора в Смолян

viber icon

Още 6 месеца затвор получи 18-годишният Мартин Шахънски за бягството си от Затворническото общежитие край Смолян.

Младежът избяга, срязвайки мрежа на прозорец на банята, около 23 часа на 21-ви октомври. След това прескача бетонната ограда с мрежа над нея на двора на затвора и с такси се прибира в родното Калояново, Пловдивско. Бе обявен за общодържавно издирване и заловен на 23-ти октомври на излизане от дома му в селото.


По одобрено от Районния съд в Смолян споразумение, Шахънски ще трябва да изтърпи 6-те месеца при първоначален „общ“ режим, заедно с неизтърпяното наказание по предишната присъда.  Определението на съда е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Той избягал на 40-тия ден от постъпването му в затвора. Мартин излежава присъда от 2 години затвор за кражба, наложена му от съда в Пловдив.

Тя е шестата му присъда за кражби и грабежи. Преди това 5 присъди е имал само през 2018 г.

Първата му присъда групира наказания за 5 кражби и става ефективна с втората присъда, която излежава в Затворническото общежитие от открит тип над Смолян.

За бягството му бе направена проверка на място на ГД "Изпълнение на наказанията", във връзка с дейността на служителите, които са били на смяна. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?