Следвайте ни

Увеличиха присъдата на беглеца от затвора в Смолян

Още 6 месеца затвор получи 18-годишният Мартин Шахънски за бягството си от Затворническото общежитие край Смолян.

Младежът избяга, срязвайки мрежа на прозорец на банята, около 23 часа на 21-ви октомври. След това прескача бетонната ограда с мрежа над нея на двора на затвора и с такси се прибира в родното Калояново, Пловдивско. Бе обявен за общодържавно издирване и заловен на 23-ти октомври на излизане от дома му в селото.


По одобрено от Районния съд в Смолян споразумение, Шахънски ще трябва да изтърпи 6-те месеца при първоначален „общ“ режим, заедно с неизтърпяното наказание по предишната присъда.  Определението на съда е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Той избягал на 40-тия ден от постъпването му в затвора. Мартин излежава присъда от 2 години затвор за кражба, наложена му от съда в Пловдив.

Тя е шестата му присъда за кражби и грабежи. Преди това 5 присъди е имал само през 2018 г.

Първата му присъда групира наказания за 5 кражби и става ефективна с втората присъда, която излежава в Затворническото общежитие от открит тип над Смолян.

За бягството му бе направена проверка на място на ГД "Изпълнение на наказанията", във връзка с дейността на служителите, които са били на смяна. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?