Следвайте ни

Коронавирусът захапа яко Смолян, заразените в завода вече са 95

viber icon

Още 31 човека от завода за производство на автомобилни части "Хроновски" в Смолян са вирусоносители. 7 от тях са жители на Смолян, от Мадан са 9, а от Рудозем – 15. Потвърдените лица от предприятието се проучват и се издават предписания за 14-дневна домашна изолация. Изследванията на работещите продължават, съобщават от РЗИ - Смолян.

Преди това от инспекцията съобщиха първо за 7 заразени, а след това за още 57. Така общия брой на вирусоносителите в предприятието е 95.

В завода работят 750 души, които бяха подложени на масов скрининг за коронавирус в края на миналата седмица. В момента на работа в завода за авточасти в Смолян са хората с отрицателни тестове. Работи се на една смяна с намален капацитет. Ръководството твърди, че се спазват всички мерки.

В областта, освен в завода за авточасти, има още пет регистрирани случая. 4 са в Смолян и 1 в Рудозем. От тях двама са мъже и три жени на възраст от 26 г. до 79 г. Те са на домашно лечение под наблюдение на личен лекар, като двама са с диагноза пневмония.
Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и предприемане на епидемиологични мерки.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

етичната комисия

етичната комисия

01.07.2020 | 12:03

а лайновозите от марица кой ще ги захапе за всяване на паника и смут с лайняните си заглавия, дето никой не чете дори

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?