Следвайте ни

Осем кислородни концентратори достави здравното министерство в болниците в Смолянско

viber icon

Осем кислородни концентратори достави здравното министерство  в РЗИ-Смолян, по два за четирите болници в Смолянска област - в Смолян, Мадан, Девин и Златоград.  С тях ще се подпомогне лечението на болните с Ковид -19, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на здравната инспекция в Смолян.

Новите случаи на заразени с коронавируса хора в региона за денонощие са 49. Те са на възраст от 16 до 82 години, като отново най-много са от общините Смолян и Златоград. 

Открити са нови двама положителни на Ковид -19 от персонала на Дома са жени с психични разстройства в смолянското с. Ровина. С тях общия брой на заразените в Дома в последните дни става 29.

Във връзка с регистрираните случаи там са предоставени бързи антигенни тестове и на социалните домове в Петково и Фатово, където започна изследване на служителите и потребителите, съобщи д-р Кубатева.

Сред новите положителни на коронавируса случаи е 16-годишен ученик от община Смолян. Дванадесет от заразените са приети в болници, останалите 37 са на домашно лечение и 14-дневна изолация.

Жена на 69 г. и мъж на 89 г. от общините Девин и Баните, с придружаващи диабет, сърдечно, онкологично и хронично бъбречно заболявания, са починали в областната болница.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?