Следвайте ни

Осъдиха бивш полицай, заплашил чужденец с пищов

Англичанинът успял да обезвреди нападателя с военни хватки

viber icon

Бивш полицай опря пистолет в главата на англичанин. Чужденецът обаче успя да го неутрализира с техника за самоотбрана, а съдът в Смолян потвърди присъдата на ексченгето. Наказанието е 8 месеца условно с три години изпитателен срок за закана за убийство със зареден пистолет„Щаер М-9".

Случката нашумя в региона, тъй като чужденецът обезвреди пенсионирания полицай с военни хватки като в холивудски екшън. 
Тя се разигра на 4 юни 2016 г. около 19 часа в смолянското село Полковник Серафимово. Причината била спорове за границата между имотите на 70-годишния Христофор Бекчиев и съседния имот, собственост на дъщерята на англичанина Джон Къртис.
Бекчиев е софиянец, но живее постоянно в родопското село.

Същият ден той видял Къртис в двора на къщата на дъщеря му и го извикал, за да иска обяснения защо англичаните имат претенции към границите на имота му, заради което се наложило да се снабдява с нови скици. Къртис заявил, че си има работа, и се прибрал вкъщи. Раздразнен от отказа и подкрепен с алкохол, Бекчиев отишъл вечерта в двора на английското семейство, като носел документ на имота си, а под него пистолет.

Бекчиев опрял дулото на пистолета в главата на Къртис с отварянето на вратата на къщата, крещял и се заканвал с убийство, сочат свидетелски показания пред съда. Чужденецът обаче хванал ръката на Бекчиев с пистолета и я извил надолу, като използвал различни хватки за самоотбрана срещу въоръжен противник, които имал от опита си от военна служба. С хватките Бекчиев се озовал в изкопана яма в двора, а през това време Къртис му изтръгнал пистолета от ръката и метнал оръжието в двора на необитаем съседен имот. Англичанинът изчакал падналия си съсед да стане сам, след което с побутване го напъдил да напусне имота му.

Той споделил пред жена си и приятели от селото за случая и те подали сигнал на тел. 112. Пред полицаите Къртис заявил, че съседът му бил пиян и залитал, когато му опрял дулото на пистолета в главата. Въпреки че реагирал адекватно и го обезвредил, чужденецът обяснил, че изпитал ужасна заплаха за живота си. Бекчиев обжалваше присъдата си с мотиви, че ходил до имота на Къртис, за да покаже документи и да ги накара да спрат с имотните претенции, и носел неумишлено пистолета си, но неочаквано и без предизвикателство от негова страна оръжието му било отнето от кобура и метнато в съседния имот. 

Магистратите приеха доводите на англичанина заради ред доказателства и свидетелски показания, но потвърдиха лека присъда за бившия полицай заради чистото му съдебно минало. Пенсионерът бе осъден обаче да плати 3050 лева разноски по делото.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?