Следвайте ни

Осъдиха смолянчанин за иманярство

viber icon

41-годишният Т.Я. от Смолян бе осъден за това, че на 14.12.2016 г. в домът си в гр. Смолян е държал автентични, медни, римски монети от втората половина на III в. – началото на V в. и медна византийска монета на император Алексий III Ангел (1195-1203), които не са били идентифицирани и регистрирани по съответния ред за извършване на идентификация и водене на регистъра на движимите културни ценности. Както и за това, че държал два металдетектора, за които е знаел, че са послужили за търсене на археологически обекти.

Окръжен съд-Смолян е одобрил споразумение, с което на Т. Я. е определено наказание „Пробация“ със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 10 месеца. Т.Я. се е признал за виновен.

Определението на съда е окончателно, съобщиха от прокуратура.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?