Следвайте ни

Оранжерия обгазява Юнаците

Три от постъпилите общо осем сигнала в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пазарджик през февруари са за замърсяване на въздуха от производствени обекти.

Акт заради констатирано след подаден сигнал обгазяване е съставен на пазарджишката мебелна фирма „Колорадо”. Случаят нашумя, след като жители на района около фабриката показаха снимки, на които се вижда черен дим. Оказа се и че това не е единичен случай. Същия тип нарушение е установено и в село Юнаците.  Проверката е показала, че действително има замърсяване на въздуха от обект за оранжерийно отглеждане на цветя. Дадени са предписания да се извършат собствени периодични измервания на два котела на твърдо гориво и да се извърши класификация на отпадъците.

По подобен сигнал за периодично изгаряне на пластмасови отпадъци от фирма за царевични пръчици в село Симеоновец предстои проверка.

От останалите сигнали основателен е бил такъв за нерегламентирано сметище между градовете Ветрен и Септември, след моста на река Марица. Експертите са констатирали замърсяване, за което на община Септември е дадено предписание за почистване и предприемане на мерки за недопускане на повторно замърсяване. Предписанието е изпълнено./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?