Следвайте ни

Огромна змия влезе в хранителен магазин в родопско село, три часа чакат помощ

viber icon

Змия влезе в хранителен магазин в банското село Давидково. Собствениците - Дафинка и Славей Мирчеви, видели пълзящото между стоките доста голямо влечуго и веднага излезли шокирани от обекта. Обадили се на тел.112, но оттам им казали, че вече не изпълняват мероприятия, свързани с животни.

"Преди половин час звънях отново на тел. 112. Казаха, че това е втори сигнал за змията, но нямали правомощия да се разпореждат с нея. Природозащитниците предупредили пожарната да не убиват змии, а да ги гонят. Казали на хората: Намерете смел човек да я извади отвътре! Какъв смел човек, хората са в шок! Никой не иска да влезе, змията е много голяма, не знаем как ще реагира. Преди малко разбрах, че екип на Пожарната все пак ще дойде да окаже помощ - да я извади от обекта и да я пусне на място извън селото. И се чудя кмет на село има ли правомощия пред тел. 112?! От спешния телефон колко време им е необходимо да вземат решение да предадат сигнала на пожарната в Баните? И ако на някого от хората му стане зле и три часа чака помощ, кой ще е виновен?!", пита кметицата на Давидково Севда Чолакова.

Според хората вероятно змията е смок, тъй като размерите й са внушителни. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

При такива

При такива

15.08.2021 | 23:21

маловажни случаи , извън приетите , да звънят на 113 или 114 . Пожарната си имат много работа . Специфична !

Отговори
1 0
за един смок

за един смок

16.07.2021 | 20:45

най-добре да дойдат танковете. И националната гвардия.

Отговори
7 1
Панчо

Панчо

16.07.2021 | 17:30

Хора, не забравяйте за какво беше открит тел. 112 . За помощ при бедствия, аварии, пожари, наводнение, земетресения и др. Това не е телефон на който да звъните, че котето ви се е качило на дървото и не иска да слезе, за змии, паднали врабчета, гарджета и други. Не е телефон на който да звъните, че някой така спрял на паркинга, а вие сте некадърен, че не можете да си изкарате колата и т.н. Този телефон хората напоследък го обърнаха на клюкарник!

Отговори
8 5
Митю Питоня

Митю Питоня

16.07.2021 | 16:17

Това да не ви е анаконда бре?

Отговори
13 1
Нина

Нина

16.07.2021 | 17:28

Като си толкова смел защо не идеш да им помогнеш? Ако е Голям стрелец? Мисля, че така се казваше. Той е агресивен и налита да хапе.

Отговори
9 0
змияр

змияр

16.07.2021 | 20:46

Нино, представям си те ако някой ти покаже питоня.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?