46

Очакват президента на курбан в Забърдо против жертвите по пътищата

 Кметът на Забърдо Валентин Черпоков подготвя голям курбан на главния път Смолян – Пловдив против катастрофи. На събитието, което ще се проведе на 30 декември, се очаква да пристигне президентът Румен Радев, съобщи самият местен управник. Черпоков организира курбана за 16-та поредна година. Освен храната, на всички преминаващи по главния път ще се раздават и фланелки и шапки със символа на мира.

Монументът Гълъб на мира е най-новата атракция на родопското село. Тя бе направена от 250 военни каски по идея на Черпоков и беше поставена пред входа на Забърдо по Гергьовден тази година. На облеклата, които ще се раздават, символът е съчетан с призив: "Мир по пътищата на България!".

Събитието се очаква да бъде благословено от Негово преосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Поканени са и всички политици, кметове и шефове на институции от двете области Смолян и Пловдив. Пътят от Смолян до Асеновград от десетилетия се слави като Пътят на смъртта, тъй като е единственият път към региона, пренатоварен е, а в областта единственият транспорт е на колела. Днес на разклона на главния път за Забърдо беше монтирана огромна реклама на селото с всички атракции и последната – символа на мира.

„Искам да се помолим заедно за по-малко жертви по пътищата през новата 2023 година. Фланелите и шапките са изработени в Истанбул, с помощта на изселника Бат Сали от Асеновград", обясни Черпоков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?