2374
Следвайте ни

Община Златоград организира за първи път Коледен базар

viber icon

За първа година в Община Златоград ще се проведе Коледен базар. Инициативата е на управата на най-южния ни град. Базарът ще бъде разположен на Централния площад в града от началото на декември до Коледа. „Идеята се дискутира на Консултативен съвет по туризъм, в средата на октомври, като след неговото заседаване, бяха поканени 110 фирми, развиващи търговска дейност в Община Златоград, да се включат в Коледния пазар. Тази инициатива ще бъде не само стимул за местната икономика, но и ще създаде неповторима коледна емоция за всички жители и гости на общината“, каза заместник кметът Елмира Угорлиева.

В центъра на Златоград ще бъдат разположени дървени къщички с коледна украса и озвучаване. В тях ще се предлагат коледна и новогодишна украса, картини, играчки, сувенири, сурвакници и картички, солени и сладки кулинарни изкушения, месни и млечни продукти, пакетирани и насипни шоколадови изделия, бонбони, ядки, плодове, мед, пчелни продукти, греяно  вино, коледни десерти, прясно приготвена храна и др.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?