3906

Община Смолян създава Младежки център в една част на изгорелия техникум

Община Смолян започва изпълнението на проект „Младежки център-Смолян“ по Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи кметът Николай Мелемов. Младежкият център ще се помещава в северното крило на изгорялата сграда на Техникума  по дървообработване и облекло в центъра на родопския град.  Тя ще бъде напълно преустроена в младежко пространство.

Общата стойност на договора е  3 700 000 лв., от които 3 247 539,09 лв. е предоставеното финансиране чрез Плана за възстановяване и устойчивост и  452 460,91 лв. национално съфинансиране.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ между Община Смолян и Изпълнителна агенция „Програма за образование“, изпълняваща функциите на Структурата за наблюдение и докладване (СНД), бе сключен на 8 февруари т.г. Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца, но не по-късно от 31.06.2026 г.

Проектът е част от процедурата „Дейност 1: Изграждане на младежки центрове (в областни градове)” по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България (НВПУ), посочи зам.-кметът Марин Захариев. За целите на центъра отредената част от сградата ще  бъде напълно преустроена в младежко пространство със зали за срещи, неформално обучение, култура, изкуство, творчество, спорт и места за настаняване. Общинската управа ще си партнира в създаването на центъра с активната местна младежка организация „Млади изследователи за младежко развитие“, неправителствена организация със специализация в неформалното обучение за младежи „НЧ Бъдеще сега-2006“, иновативна фирма, развиваща дейност в дигиталните технологии „Донатикс“ ООД и с младежка организация, управляваща младежки център в Италия – EURO-NET, разясни още зам.-кметът.

Центъра ще предоставя разнообразни дейности и услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години, включително и тези от уязвимите групи, които са представители на ромския етнос, не учат и са извън работна заетост през последните минимум 4 месеца. Както и такива, които са изложени на риск от бедност, социално изключване и маргинализация и застрашени от ранно отпадане от образование.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
nnb

nnb

19.02.2024 | 19:31

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си------- https://shout.to/testa

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?