Следвайте ни

Община Смолян с благотворителна кампания за лечението на две бебета 

viber icon

Календарът на Община Смолян за 2020 г.  е готов, със събраните средства от него ще подпомогнем лечението на бебенцата Денислав и Радина от село Смилян, обявиха от управата на областния град. 

Фотосите за календара бяха събирани в кампания сред жителите и гостите на родопската община във Фейсбук. Целта на снимките е популяризиране на красотите на Смолян и региона. Те са изложени във фоайето на община Смолян. 


Инициативата да се продава благотворително календара на Общината се провежда за втора поредна година. Календарът ще се продава срещу 5 лева, а парите ще събират в дарителски кутии в търговски обекти в областния град.

Парите от тях ще бъдат дарени на семействата на Денислав Сираков, който е на осем месеца и страда от хидроцефалия и Радина Колаклиева на 10 месеца, която е с поставена диагноза микроцефалия. За лечението на двете деца в Турция са необходими  средства, които са непосилни за семействата им.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?