1939

Община Чепеларе награди най-посещаваните хотели в Пампорово за 2022 година

Трите хотела в Пампорово, които са посрещнали най-много туристи през изминалата година, бяха наградeни на официална церемония в административната сграда на Общината в курорта на 30.01.2023 година. Събитието се провежда за първи път, а наградите бяха връчени лично от кмета на Общината Боран Хаджиев. Инициативата е показателна за високата оценка относно усилията на туристическата индустрия за популяризиране на дестинацията и привличане на гости от страната и чужбина. Целта е наградите да мотивират хотелиерите в Пампорово да посрещат още повече гости.

Официалните данни показват, че хотел „Камелия“ е приел най-много туристи в курорта през м.г. – 15 945. На второ място е хотел „Орфей“ с 15 781, а на трета позиция е хотел „Перелик“  с 10 717 туристи.

На коктейла в административната сграда на Общината в Пампорово присъстваха хотелиери и представители на местната туристическа индустрия. Бяха обсъдени различни предложения за възможностите класацията догодина да бъде развита в различни категории, спрямо капацитета на легловата база.

През 2022 г. гостите в Пампорово са реализирали 286 090 нощувки. Увеличението е с над 20% спрямо предходната година, когато системата на ЕСТИ (Единната система за туристическа информация) отчете 223 408 нощувки. Новите данни показват, че Пампорово не само се възстановява успешно след 2-годишната световна пандемия, но и все повече туристи преоткриват възможностите на региона за ски ваканция заради перфектните писти. Зимната почивка се комбинира успешно със СПА възможностите на хотелите, традиционните кулинарни предложения от Родопската кухня и др. Дестинацията е все по-желана и за събитиен туризъм.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вили

Вили

02.02.2023 | 17:01

Много субективно избран хотел - ако единия има 100 стаи а другия 55 как да се съревновават?!

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?