Следвайте ни

Обявиха литературна награда на името на Николай Хайтов

viber icon

Във връзка със 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов, община Смолян и Съюзът на българските писатели обявяват конкурс за книги с белетристични или публицистични творби на творци от цялата страна. Изискването е те да пишат "в Хайтовата литературна традиция, а произведенията им да са с ярки художествени и общественозначими качества, посветени или свързани с Родопа планина, с родолюбиви и хуманни послания".

Книгите трябва да са издадени в периода 2017-2019 г. и да се изпратят в два екземпляра на адреса на община Смолян за Ангел Добриков. Професионално жури ще определи носителя на литературната награда, която е в размер на 1000 лева и е съпроводена с грамота. Тя ще бъде връчена по време на тържествата, посветени на празника на община Смолян на 21октомври 2019 г.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?