Следвайте ни

Обявиха литературна награда на името на Николай Хайтов

viber icon

Във връзка със 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов, община Смолян и Съюзът на българските писатели обявяват конкурс за книги с белетристични или публицистични творби на творци от цялата страна. Изискването е те да пишат "в Хайтовата литературна традиция, а произведенията им да са с ярки художествени и общественозначими качества, посветени или свързани с Родопа планина, с родолюбиви и хуманни послания".

Книгите трябва да са издадени в периода 2017-2019 г. и да се изпратят в два екземпляра на адреса на община Смолян за Ангел Добриков. Професионално жури ще определи носителя на литературната награда, която е в размер на 1000 лева и е съпроводена с грамота. Тя ще бъде връчена по време на тържествата, посветени на празника на община Смолян на 21октомври 2019 г.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?