Следвайте ни

Обявиха частично бедствено положение в Мадан

viber icon

Със заповед на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов бе обявено частично бедствено положение за част от територията на общината. Бедственото положение обхваща улици в миньорския град и пътища за села в общината. Пороите са предизвикали на улица “Туристическа“  пропадане на подпорна стена. Там се е свлякла земна маса и пътят е затворен.
На улица “Родопи“ има пропадане на подпорна стена, свлечена е голяма земна маса и пътят е затворен.
Затворени от пропадане на скатове са общинските пътища с. Чурка - с. Ловци и пътя с. Шаренска – с. Крайна – с. Върба, където са пропаднали долни скатове и пътищата са затворени за движение.
В общината има нанесени щети на пътната мрежа на много места, провокирана асфалтова настилка, изнесени и прекъснати черни пътища, наноси от пясък и баластра, които спират проходимостта на пътната мрежа до населени места и затваря достъпа до жилища на живущите в посочените от управата села и улици.

"При евентуални спешни случаи е прекъснат достъпа до населените места и улици по основните пътища. Съществува реална невъзможност населението в посочените села и улици, да бъде обслужвано с продукти от първа необходимост и невъзможност при необходимост да се предостави спешна медицинска помощ. Щабът за координиране на спасителните и неотложни аварийно- възстановителни работи преминава в непрекъснат режим на работа. Мярката е предприета заради влошената метеорологична обстановка, възникнала в резултат на падането на обилни валежи от дъжд и наводнения от вчера", каза Молайсенов.  

От управата на Мадан призовават физически и юридически лица, разполагащи с подходяща техника да се включат в разчистването на пътищата в община Мадан за осигуряване на нормална проходимост до посочените населени места и улици, като се активират и мобилизационните групи, приложени към общинския план за защита при бедствие.
Да се работи приоритетно за спасяване на изпаднали в аварийна ситуация хора, осигуряване на достъпа до жилищата, както и на лекарства, гориво и продукти от първа необходимост, призова кметът.

В областта са паднали близо 80 л/кв.м за денонощието, което е месечна норма.
 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?