46

Обновяват детските съоръжения в градския парк на Златоград

"Стартирахме обновяването на детските съоръжения в двете зони на Градски парк Златоград. От днес започнаха дейностите по подобряване вида на детските площадки на територията на парка в централната част на града, като предвидените мероприятия включват демонтаж на съществуваща ударопоглъщаща настилка, на съществуващи компрометирани детски съоръжения и бетонови настилки, доставка и монтаж на нова настилка, детски съоръжения и елементи на съоръжения", съобщи кметът на община Златоград Мирослав Янчев.

Предивено е да се монтират комбинирано детско съоръжение за игра, с две пързалки, катерушка и две кули с покрив, три детски въртележки за пазене на равновесие адаптирани и за деца с увреждания, тематични панели за игра на морски шах, учене и общуване, седалки за люлки, декорации за люлки, клатушки – тип ягода и самолет, информационни табели и ударопоглъщаща настилка. Ще се подмени и нарушената настилка на къта за игра на тенис на маса и успоредките и лостовете за набиране.

Обектът е част от Инвестиционната програма на Община Златоград за 2023 г. Целта е да се подобри вида на обществената зона, която е с изключително значение за местната общност, посещавана и използвана от всички деца и младежи в Златоград, както и от гости на града ни, каза Янчев.

В съчетание с новата паркова зона, която се благоустроява в момента, Градски прак Златоград ще се превърне в притегателно място за отдих и почивка за хората, както и за игра и спорт за всички деца, каза кметът. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?