Следвайте ни

Обиски в сградата на Община Септември (Обновена)

Кметът Рачев: Оказвам пълно съдействие на прокуратурата

"Не са ми повдигали никакво обвинение. Оказвам пълно съдействие на прокуратурата. Не съм нарушил закона и вярвам в справедливия български съд". Това заяви кметът на Септември Марин Рачев пред журналисти няколко часа след като представители на Специализираната прокуратура, полицаи и служители на ГДБОП започнаха да обискират помещения в сградата на Общината и частни адреси. 

Акцията е на Специализираната прокуратура, която провежда интензивни процесуално-следствени действия по досъдебно производство за корупционно престъпление. С предварително разрешение от Специализирания наказателен съд се извършват претърсвания в служебни помещения в сградата на Община Септември и в лични домове и офиси на търговски дружества,  съобщи в Септември Румяна Арнаудова, говорителка на главния прокурор Сотир Цацаров.

По-късно Марин Рачев бе отведен за разпит. Очаква се в петък да стане ясно дали и какви обвинения ще бъдат повдигнати от Специализираната прокуратура. Това е първото досъдебно производство, по което тази структура на държавното обвинение извършва действия срещу представител на местната власт. През ноември миналата година бяха приети изменения в НПК, които дадоха възможност в Специализираната прокуратура да се разследват и такива дела под общия знаменател "Противодействие на корупцията по високите етажи на властта".

  

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?