Следвайте ни

Нови случаи на COVID-19 в 4 общини в Смолянско

viber icon

От четири общини в Смолянска област са новите случаи на заразени с Ковид-19 за периода 29-31.01.21 г. В областта са излекувани 10 и дехоспитализирани 2-ма пациенти.

Новите потвърдени случаи са дванадесет. Те са на възраст от 31 до 88 г. и са от общините Златоград – 5; Смолян и Мадан – по 3; Баните – 1, съобщават от РЗИ.

Хоспитализирани са седем – трима в МБАЛ-Златоград, по двама в болниците в Смолян и Мадан. Петима са на домашно лечение, изолирани за 14 дни. 

Мъж на 70 г. от община Златоград, с придружаващи диабет, сърдечно и хронично белодробно заболявания, е починал в областната болница. 

На 29.01.21 г. ваксинираните лица в областта от първа фаза са 60 – 13 с първа и 47 с втора доза. Общият брой на лицата със завършен ваксинационен процес в Смолянско е 197, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай