Следвайте ни

Нови подробности за пожара в "Камелия" с 400 евакуирани

viber icon

Три противопожарни екипа са участвали в гасенето на пожара в хотел "Камелия", в курорта Пампорово. Сред евакуираните над 400 гости на хотела не е имало пострадали и паника, каза директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян, комисар Симеон Цървуланов. Според очевидци, пожарът не е бил толкова сериозен, а евакуацията на почиващите е направена по-скоро, за да се избегне всякаква опасност от задушаване от дима.

Сигналът, че има пожар в хотела, е подаден тази нощ в 00:13 часа на тел.112. Причината за пожара е омаслена аспирация на ресторанта към хотела. Унищожени са около 70 кв. м от покривната конструкция на хотела. Спасена е сградата и 50 кв.м от покрива.

"Пожарът е възникнал във въздуховода на ресторанта и е обхванал покривната конструкция. Евакуацията на гостите на хотела е извършена поради задимяване. След гасенето направихме проверка и нямаше щети на етажа, хората са настанени по стаите, с изключение на няколко стаи на последния етаж, от който гостите са преместени на друго място. Нямаше паника сред гостите на хотела. Хората бяха евукирани на безопасни мяста, докато се гасеше пожара - фоайето, двора на хотела, ски-плаца. Осигурен им бе чай. Покривът на хотела е от стоманобетон, който не позволява водата от пожарните да проникне в сградата и пораженията не са големи. Гостите стояха извън стаите си до 4-5 часа сутринта", каза Цървуланов.

Пожарът е ликвидиран сутринта от 12 служители на РДПБЗН - Смолян, 2 служители от РУ - Чепеларе и персонал от хотела за евакуация на гостите.

Според Търговския регистър, комплекс "Камелия" в Пампорово е собственост на четири физически лица. Той е в активите на варненската "Камелия мениджмънт". 

Хотелът е един от най-предпочитаните в Пампорово. Четиризвездният комплекс е в близост до ски-база Студенец и непосредствено до писта №7. От сутринта хотела функционира нормално, а туристите са по пистите. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?