Следвайте ни

Нови 41 с Ковид-19 в Смолянско

viber icon

Нови четиридесет и един случаи на Ковид-19 са регистрирани за денонощие в Смолянска област. Те са на възраст от 19 до 84 г. Най-много са от община Смолян – 27. Следват Чепеларе и Девин с по 3; Баните и Неделино с  по 2; Борино, Доспат, Мадан и Рудозем - по 1, съобщават от РЗИ.

Единадесет са хоспитализирани – девет в областната болница и двама в МБАЛ-Златоград. Останалите са на домашно лечение и изолация. Позитивни са по един служител от ЦПЗ-Смолян, ФСМП-Доспат и СБР-Баните. 

Девет са излекуваните и толкова са дехоспитализираните пациенти през вчерашния ден.

Двама мъже са починали в областната болница в последните 24 часа. Те са  на 71 г. от община Смолян с придружаващи онкологично и сърдечно заболявания, и на 84 г. от община Борино, със съпътстващи диабет и хипертония. Изказваме съболезнования на близките, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ - Смолян.

"Марица" изказва съболезнования на близките на починалите хора.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?