49
Следвайте ни

Неописуема трагедия: COVID-19 почерни цяла фамилия в Родопите

Починаха вдовица и двамата й синове

viber icon

Жестока трагедия покоси фамилия от Девин. За броени дни починаха трима души от семейството. Възрастната вдовица Мария и по-малкият <210> син Митко починаха в рамките на 24 часа, а броени дни след това почина и по-големият й син Васил, който е с психически проблеми.

И докато при първите случаи не се установява коронавирус, защото хората издъхват, преди да са стигнали до лечебно заведение и съответно да се тестват за COVID-19, то при Васил се установява, че е положителен на заразата. Той е намерен в безсъзнание и е приет в болницата в Девин след намеса на социалните работници и полиция, тъй като по принцип не могат да се настаняват болни с психически проблеми без придружител в лечебно заведение.

В COVID отделението обаче няма как да се вкара здрав човек за придружител и казусът сблъска позициите на институции и медицински работници. Личният асистент на починалия Васил е в тежко състояние в болницата в Смолян, също положителен на коронавирус. Впоследствие още един възрастен роднина от къщата е установен с COVID-19 и е настанен в болницата в Девин за лечение.

Хората в града са потресени от трагедията, сполетяла семейството. Преди година, отново през септември, почина мъжът на Мария - Стою, който бе известен в града бивш директор на местен техникум и завод.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КУКУ

КУКУ

20.09.2021 | 10:42

Естественият подбор сред НЕваксинираните продължава с пълна сила. Хората от рисковите групи трябва незабавно да се ваксинират иначе ще има още много подобни трагедии.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?