Следвайте ни

Недоволни ловци блокират магистралата, ето причината

viber icon

Ловци ще излязат на протест с блокиране на магистрала „Тракия“ за час от 18.00 ч. в четвъртък. Проявата - също с пътни блокади, ще бъде в цялата страна, а пазарджишките авджии са инициатори. Повод за недоволството им са ограниченията за достъп до горите заради чумата по свинете.

Местните ловци вдигнаха гилдията в протестна готовност и през септември. Тогава обаче от Министерството на земеделието и горите им обещаха да преразгледат мерките и дори да открият ловния сезон по-рано - от 1 октомври. Заповед за откриване обаче не бе издадена.

„Ние не знаем дали и докога ще може да ловуваме групово дива свиня, дали няма да спрат и птичия лов заради чумата, дали въобще ще се ловува по правилата“, казват инициатори на недоволството.

Но отново проявяват диалогичност, като уверяват, че протестите и тук, и в страната ще бъдат отменени, ако междувременно излезе обещаната заповед от МЗХ и груповият лов бъде разрешен.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?