Следвайте ни

Снежно бедствие! 6 смолянски общини осъмнаха без ток

viber icon

Населени места в шест общини в Смолянска област осъмнаха за пореден ден без ток.

Аварийни екипи са на местата със скъсани електропроводи от тежкия сняг. В тежкия и мокър сняг достъпа до местата с аварии е труден, каза заместник областният управител Андриян Петров. 
В момента без ток са 7 населени места в община Мадан, в община Рудозем без електрозахранване са част от Елховец, Рибница, Иваново, Мочура и махала в близост. 

5 населени места в община Девин и община Борино са без ток. Това са Триград, Кестен, Жребово, Кожаре и Буйново. В община Доспат половината от село Змейца е без ток. В община Смолян без ток е Затворническото общежитие на Герзовица над Смолян, село Букаците и съседните махали. Няма ток и в района на бензиностанцията на Петрол в Пампорово.

"Навсякъде се работи за отстраняване на авариите, общините помагат с екипи за прокарване на пътища до електропроводите. Уверението е, че до довечера навсякъде електрозахранването ще бъде възстановено. Работи се за отстраняване на авариите и в общините, където бе включено аварийно захранване", каза Петров.

 

Вечерта в неделя екипите на ЕСО ЕАД и Електроразпределение Юг успяха да отстранят авариите по прекъснатите електропроводи и вече почти всички населени места от община Баните са с възстановено електрозахранване.

През нощта са подадени 7 сигнала за паднали дървета по републиканската пътна мрежа в региона. Те са отстранени и няма затворени участъци. "През прохода Пампорово роторен снегорин уширява пътното платно, тъй като заради обилния снеговалеж трудно се разминаваха два автомобила. Няма бедстващи и пострадали хора", заяви Петров. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?