Следвайте ни

Намериха костите на изчезнал старец от маданско село

От още двама старци продължава да няма следа

Костите на издирваният от октомври миналата година 80-годишен Хамид Емирски са намерени случайно в района на бившия рибарник край маданското село Средногорци. 54-годишният мъж се натъкнал на зловещата находка в местността „Камбозови лъки“през уикенда, докато обикалял ливадата си. Той попаднал на череп и кости, наподобяващи човешки и подал сигнал в полицията.

"От проведените оперативно-издирвателни мероприятия се установява, че намерените кости, вероятно са на мъжа от селото, който е обявен за издирване на 02.10.2018 г. По данни на близките му тогава, 80-годишният жител на с.Средногорци е напуснал дома си на 28.09.2018 г. и е в неизвестност от тогава. Предстои да бъде извършена ДНК- експертиза, която по безспорен начин да идентифицира намерените останки", съобщиха от полицията.

По същото време, когато изчезна Емирски, безследно бе загубена следата и на 93–годишният Хасан Ахмедов от село Дрянка, община Баните. Възрастният мъж тръгнал за гъби и досега не са открити никакви следи от него.

Няма следа и от изчезналата на 2 юли т.г. 84-годишна жена от смолянското село Тикале. Претърсен е периметър от около 10 км, всички процепи и скали, но на този етап няма никакви следи от жената. „Предупредени са всички гъбари, дървосекачи, овчари в района, ако забележат нещо или я засекат, веднага да подадат сигнал и по възможност да не я оставят сама до пристигането на екип“, каза кметът на Тикале Юри Кацаров. Той е категоричен, че няма място в околностите на селото, което да не е проверено по два пъти от доброволци, полицаи и пожарникари. Шукрие Пиперкова се издирваше и със следово куче, както и от 4 алпинисти.

„Предполагаме, че нещо жената се е заблудила и е тръгнала на някъде и е ходила доста още първата нощ“, добави Кацаров.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?