4232

Намериха фалшиви евро в кутия за дарения на дрифт шоу в Смолян

 "Колите в Смолян" организираха поредното благотворително дрифт шоу. Този път те подадоха ръка на 17-годишния Мариян Давидов. Събраната сума в помощ на болното момче е 3207 лева. При отварянето на кутията организаторите с огорчение виждат, че вътре има видимо фалшиви пари. Сумата била 1110 евро. Младежите, които организират събитието недоумяват що за човек би опорочил по подобен начин каузата, която цели спасяването на човешки живот. "Нямам думи да опиша разочарованието ни. Подигравка с каузата ни, с труда ни. От пръв поглед личеше, че парите са принтирани на хартия. Казахме на полицаите, които охраняваха събитието. Те извикаха криминалисти. Писахме обяснения, сваляха ни пръстови отпечатъци", разказа Петър Келешев, който е главен организатор на събитието. Той бе категоричен, че това няма да ги спре да продължат да помагат на хора в беда.

"Колите в Смолян" изразяват благодарности на всички присъствали на благотворително дрифт събитие!

Припомняме, че в помощ на Мариян се събраха 11 520 лева от футболен турнир. В началото на юни т.г. Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян отправи апел към всички българи да помогнат за спасяването на 17-годишния Мариян Давидов. Момчето страда от лимфобластна левкемия, състоянието му се е влошило и спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение в чужбина.

Съучениците от класа на момчето са направили кутии за дарения. Кутии за дарения има и в търговски обекти във всички квартали на областния град. Смолянски училища подготвят и благотворителен концерт.  

За тези от Вас които искат да помогнат, но са нямали възможност да присъстват, могат да го направят по банков път:

Банка: Пощенска Банка

IBAN: BG12BPBI79271041399201 BIC BPBIBGSF

Получател: Иво Давидов(баща) 

Основание: За лечение на Мариян Ивов Давидов

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?