Следвайте ни

Награждават двама самоотвержени ученици, ето какво са направили

viber icon

Двама младежи, ученици от елитната математическа гимназия в Смолян, ще бъдат наградени утре тържествено за самоотвержената си постъпка - те са гасили пожар, подпален от мълния.

Случката става на 25.08.2020 г. в землището на с. Солища, местност „Чернока“. Мълнията пада със силен тътен в иглолистна гора и предизвиква пожар. Теренът е с голям наклон, недостъпен за пожарни автомобили и специализирана техника, поради което гасенето се извършва на ръка с резачка, пръскачки и тупалки. В гасенето се включват освен екипа на пожарна Пампорово, още и служители на ГПК „Карлък - СС“ – с. Солища, ДГС „Широка лъка“ и жители на селото.

Точно в такъв напрегнат момент на всички участници в гасенето прави впечатление себераздаването на двама младежи, които неуморно пренасят вода и оборудване за гасенето по изключително стръмния терен и освен това участват в самото гасене, съобщиха от полицията. Благодарение на бързата реакция на участниците в гасенето и особено първите пристигнали на място на пожара местни жители, сред които са и двете момчета, пламъците са ограничени на минимална площ и щетите са незначителни.

За проявената смелост и гражданска доблест двамата младежи – ученици в ППМГ „Васил Левски“ - Смолян ще получат награди от началника на РСПБЗН-Пампорово гл. инспектор Чавдар Кичуков и от председателя на ГПК „Карлък СС“ – с.Солища – Иван Славчев.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?