46

Над 700 хил. лева събраха за живота на бебето Кристин

Над 712 000 лева дарения се събраха за животоспасяваща трансплантация на сърце на двегодишната Кристин Терзиева, сочи онлайн платформата за дарения за лечението на детето - https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-bebe-kristin

Кристин се нуждае от спешна трансплантация на сърце, за да живее. За непосилната сума бяха обявени кампании в интернет. Тъй като бащата на момиченцето е от Смолян, в родопския град се проведоха редица дарителски инициативи за малкото момиченце. А кампанията за дарения на онлайн платформата за детето стартира от 22 май т.г. Досега в нея за лечението на Кристин са дарили 13464-ма души.

Момиченцето е издържало 20-часов полет до Индия и вече е прието в интензивното отделение на специализирана болница, където ще остане до намирането на подходящ донор. За всеки ден престой се заплащат между 500 и 1000 долара.“ След няколко отменени полети, смяна на дати, самолети, екипаж, аварийно кацане, най-накрая след почти 20 часов полет, стигнахме до болницата в Индия. По време на полета Кристин получи сърдечен арест, сърцето не работеше повече от 30 мин, но благодарение на лекарите и Бог, както каза лекаря "she came back". И тук той ми каза: "Имаш два избора - да се върнем към България или да продължим пътуването към Индия. И двете са еднакво рискови. Може да получи същия арест след 20 мин и да не може да я спасим." Просто поех риска. Нямах друг избор. След като кацнахме в Индия, в линейката на път за болницата, сърцето спира още 2 пъти. Има отоци по цялото тяло. Започнати бяха изследвания и веднага трябва да се постави устройство. Докато пиша тези редове я смъкнаха в операционната. За поред път показа колко е борбена!“, споделиха родителите й в онлайн платформата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?