Следвайте ни

Над 20 дават показания за блудство с дете

Над 20 свидетели и вещи лица са призовани днес да дават показания за блудство с 12-годишно момиче. Делото е в Харманлийския районен съд. Пред Темида е изправен 73-годишният Касим Османов.
Старецът бе арестуван през април м.г. с по-тежко обвинение, че е изнасилил 1малолетната. Впоследствие обаче прокуратурата преквалифицира обвинението срещу Касим в по-леко - за блудство с лице ненавършило 14 години. Ако вината на възрастния мъж бъде доказана пред Темида, предвиденото наказание е от 2 до 8 години затвор.
Според разследващите възрастният мъж от маджаровското село Долни Главанак заплашил с нож и завлякъл насила в къщата си детето, което играело пред дома му. Родителите на малолетната жертва са дървосекачи, които работили в района. 
В началото на миналото лято Османов даде втора ДНК проба. Тя беше взета по искане на разследващ полицай от Харманли. Процедурата се наложила, след като бил смачкан етикет с името на обвиняемия от първия тест, преди да бъде изследван. Тогава от задържания под стража дядо беше иззета епителна тъкан от вътрешната страна на бузата му.
На 7 декември м.г. пенсионерът бе пуснат от следствения арест срещу гаранция от 1000 лв. Тогава 3-членният състав на Хасковския окръжен съд взе под внимание съществените изменения на обстоятелствата по случая с Касим Османов./Марица

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?