49
Следвайте ни

Над 130 творби участваха в конкурса на читалището в Момчиловци

viber icon

Над 130 творби участваха в конкурса, обявен от читалище „Светлина 1925“ в село Момчиловци. Коледни картички, сурвачки и сувенири са изпратени от ОУ „Стою Шишков“ – с. Търън, ДГ „Иглика“ – гр. Плевен, ДГ „Радост“ – кв. Устово, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Момчиловци, ДГ „Изворче“ – Момчиловци, Екип за допълнителна подкрепа към ДГ „Изворче“.

„С участието на всички тях конкурсът ни „Магията на Коледа“ се превърна в национален. Щастливи сме, че в условията на Ковид пандемията успяхме да събудим интереса деца, ученици и техните учители и родители да творят и пресъздават коледния дух“, каза секретарят на читалището в Момчиловци Васка Мавродиева. Картичките, някои от тях с написани послания от детските ръчички, читалище „Светлина 1925“ изпрати до своите партньори, до институции и приятели, с които работи, като поздрав за предстоящите празници.

Сурвачките, изпратени за конкурса са предоставени в магазин „Идейко“ в село Момчиловци и всеки, който желае може да си закупи. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителна кауза. Предвидени бяха и награди за yчacтниците, ĸoитo ca cъбpaли нaй-мнoгo xapecвaния нa фeйcбyĸ cтpaницaтa нa читалището. 

Ето и победителите:

1-ва награда – ОУ „Стою Шишков“, с. Търън

2-ра награда – Екип за допълнителна подкрепа към ДГ „Изворче“, с. Момчиловци

3-та награда – ДГ „Иглика“, гр. Плевен

Поощрителна награда получава ДГ „Радост“, кв. Устово, гр. Смолян

Наградата на публиката е за Зейнеб Гаджалова от ОУ „Стою Шишков, с. Търън.

Всички участници в конкурса получават и грамота от НЧ „Светлина 1925 г.“, с. Момчиловци

„Благодарим на всички участници за ентусиазма, вложения коледен дух и празнично настроение, с които се включиха в нашия конкурс „Магията на Коледа“. Нека магията на святата Коледна вечер влезе в дома ви и донесе здраве, мир и благодат! С пожелание за успех във всичко, което умеем, във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем! Да ви е честита Новата 2022 година!“, пожела Васка Мавродиева и целия екип на НЧ „Светлина 1925 г.“, с. Момчиловци.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?