3906

Над 11 500 лева събраха за лечението на Мариян от футболен турнир в Смолян

11 520 лева бяха събрани за лечението на Мариян в Смолян. Това е равносметката след проведения футболен турнир с благотворителна цел през уикенда, съобщи Росен Кордов, от организаторите.

От общата сума 2960 лева са такси на футболистите, 5 560 лева е сумата събрана в двете дарителски кутии, поставени по време на турнира. Отделно по сметката за лечението на Мариян са преведени 3000 лева.

„Гордея се, че има толкова добри, щедри и съпричастни млади хора в Смолян! Здрави и все така добротворни бъдете! Респект за усилията, заслужаваше си!“, поздрави организаторите и участниците Малина Кордова.

Припомняме, че в началото на юни т.г. Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян отправи апел към всички българи да помогнат за спасяването на 17-годишния Мариян Давидов. Момчето страда от лимфобластна левкемия, състоянието му се е влошило и спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение в чужбина.

 „Мариян е много лъчезарно, отзивчиво, любезно и усмихнато момче. Винаги е откликвал в благотворителни инициативи, които организираме в училището. Всички негови съученици искат той отново да е в класната стая и догодина, на предстоящия абитуриентски бал, да е с тях“, казват учителите.

Съучениците от класа на момчето са направили кутии за дарения. Кутии за дарения има и в търговски обекти във всички квартали на областния град. Смолянски училища подготвят и благотворителен концерт.  

За лечението на Мариян се събират средства и с благотворителен базар. Всеки може също да помогне с превод по банкова сметка:

Пощенска банка

IBAN: BG12BPBI79271041399201

BIC:   BPBIBGSF

Получател: Иво Давидов

Основание: за лечение на Мариян Ивов Давидов

 

На снимките: Заместник кметът на община Смолян Марин Захариев награждава победителите в благотворителния футболен турнир.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?