Следвайте ни

Над 10 хиляди лева дарения за болни бебета събра с календара си община Смолян

viber icon

Над 10 000 лева дарения събра от продажбата на календара си за 2020 година община Смолян, отчетоха от управата. Сумата от 10 770 лв. ще бъде дарена на семействата на двете болни бебета Радина и Денислав от смолянското село Смилян. Календарите на общината се продаваха в 11 търговски обекта в областния град, в кметството в село Смилян и от доброволци. Календарите на общината се правят със снимки на красотите от Родопите, които се изпращат от десетки участници в конкурс във Фейсбук през цялата година. 


"Радваме се, че инициативата на Община Смолян не просто показва красотата на Родопите, но и подпомага добри каузи", заявяват организаторите. 


Кампанията за събиране на средства за двете бебета продължава. Те са с тежки диагнози и се нуждаят от продължително лечение. В момента са на процедури в клиника в Турция. Денислав Сираков, който е на девет месеца, страда от хидроцефалия. Радина Колаклиева е на 11 месеца и е с диагноза микроцефалия. 


В региона от преди Коледа тече мащабна дарителска кампания за лечението им, тъй като сумите са непосилни за родителите. 12 912 лева се събраха до 31 декември с дарителски кутии и два благотворителни концерта. От началото на годината има още 4820 лв. дарения за децата, съобщи секретарят на читалището в Смилян Илия Годев, инициатор на кампанията. Сега се събират пари в отделни банкови сметки, за да могат да ги ползват родителите им от чужбина. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?