Следвайте ни

На обувен туризъм в Пещера

Клиенти пътуват от Варна, за да си напазаруват качествени ботуши

viber icon
Александра МУСИЕВСКА , "Пазарджишка Марица"

Клиенти от цяла България посещават Пещера за обувен туризъм всеки уикенд. Миналата седмица купувачи дошли чак от Варна, хвалят се местните продавачи по магазините. При нас има за всеки вкус, кожата е най-добро качество. Даваме гаранция 6 месеца - ако има проблем, идвате и даваме нов чифт, агитират продавачки. Цели семейство от големите градове, че дори и от столицата, идват в Пещера, за да се обуят. Софиянци казват, че тук им е в пъти по-евтино, допълват магазинерите.

А разнообразието на модели е огромно - с ток, ниски, с грайфер или без, елегантни или ежедневни. Дори и най-претенциозните клиенти могат да намерят тук обувки или ботуши. Тези пък, които все пак искат нещо по-различно и оригинално, могат да си направят по собствен модел, като пуснат поръчка. Взима се размерът на крака. След това поръчката отива в завода и за няколко дни обувките са готови.

Разбира се, за да е завършен тоалетът, към стилните обувки трябва и подходяща чанта. Всеки магазин предлага и качествени аксесоари, които отговарят на последните модни тенденции.  

Самите обувни заводи работят предимно за износ в чужбина. Поръчки има и цеховете действат на пълни обороти, разказват в магазините. Работници се намират. Дори едни да напуснат, кандидати за такава дейност винаги има. Освен от Пещера, работниците са и от близките села като Капитан Димитриево и Радилово./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?