49

На 3 март: Спускане в народни носии на пистите в Пампорово

На Националния празник 3-ти март утре, на пистите в Пампорово ще се проведе пъстрото шествие на най-голямото ски спускане на участници облечени в народни носии. Най-сплотяващото събитие за отбелязване на Националния празник на България вече се превърна в традиция.

"Отново ще засвидетелстваме почит и уважение към българската история и изпратим мощно послание за любов, подкрепа и мир до всички, които днес имат нужда от това", посочват организаторите.

От 10:30 часа до 11:30 часа всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да се избегнат опашките на лифт „Студенец“, организаторите призовават да се използвате и другите лифтовете „Стойките“ и „Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за подреждането и безопасността на участниците.

В 11:20 ч. програмата предвижда всички събрани на върха да разпънат голямото българско знаме. След това започва спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Шествието ще бъде бавно и славно като родопска песен - с гайди, песни и радостни възгласи. Ще се проведе според указанията на ски патрула, отбелязват организаторите.

Точно в 12:00 ч. – шествието ще акостира на плаца „Студенец“, където с почит ще се изслуша българския химн. Програмата ще продължи с големи български хора. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?