71

Музеят в Смолян представя „Камък върху камък“ - изложба за мостовете

Отбелязвайки Европейските дни на наследството, Регионалният музей в Смолян открива от 15 септември изложбата „Камък върху камък“. Тя представя резултатите от едногодишното проучване по проект „Историческите каменни мостове в Родопите – съвременни методи за представяне и опазване“, разработен от сдружение „Мещра – традиционни знания и занаяти“, в партньорство с Община Ардино, Исторически музей – Ардино и Регионален исторически музей – Кърджали.

Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“ и се реализира в периода юли 2021- юни 2022 г.

"РИМ „Стою Шишков“ – Смолян подкрепи проучванията по проекта, като предостави наличната в неговия научен архив информация за каменните мостове в Родопите и конкретно тези в Смолянска област", каза Валентина Василева, директор на РИМ "Стою Шишков" - Смолян.

На 17 и 18 септември 2022 г. са дните на „Отворени врати“ за безплатни посещения на музеите в Смолян. На 17 септември, събота, при „Отворени врати“ ще работи Къща музей „Ласло Наги“, а на 18 септември, неделя, постоянната експозиция „Културно-историческото богатство на Родопите от древността до наши дни“ на РИМ „Стою Шишков“ – Смолян и временните изложби.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?