46
Следвайте ни

Музеят на родопския карст в Чепеларе оборудван с платформа за инвалидни колички

viber icon

Музеят на родопския карст в Чепеларе, който е единствен по рода си на Балканите и в Югоизточна Европа, вече е оборудван с платформа за инвалидни колички, съобщи Ангел Влахов от общинската управа на родопския град.

Така обектът най-после е достъпен за хора с намалена двигателна способност, които до момента бяха лишени от възможността да го посетят и да разгледат съкровищата на подземния свят и другите артефакти, изложени в неговата богата експозиция. 

При нужда посетителят трябва да сигнализира служителите в Музея посредством бутон, поставен в началото на рампата.

"Обектът е адаптиран за хора с увреждания по проект „Осигуряване на достъп до „Музей на родопския карст“ на хора с намалена подвижност, чрез поставяне на стълбищна платформа за инвалидни колички“, с финансовата подкрепа на Агенция за хората с увреждания", подчерта Влахов.

От общо 19 подадени проекта са одобрени само 8, а единственото одобрено предложение, подадено от община, е това на Община Чепеларе.

За подобрението бюджета е от 35 144 лв.

 

 

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?