Следвайте ни

Мотоциклетист осъди АПИ за разлята нафта на пътя

viber icon

Мотоциклетист спечели дело в Районен съд Смолян срещу Агенция Пътна инфраструктура за щети по него и мотоциклета му, вследствие на ПТП, заради разлята нафта на пътя. Инцидентът става на 17.09.2019 г., около 17,35 часа. Е.У. управлявал личния си мотоциклет в посока от град Смолян за град Рудозем. На км +21.500 от пътя, по време на движение, мотоциклетът преминал през разлив на нафта по платното за движение, при което поднесъл и се преобърнал вдясно по посока на движението в отводнителна канавка. В резултат на настъпилото ПТП били нанесени имуществени вреди на мотоциклета – счупени огледала и спойлери, множество деформации и одрасквания, като възстановяването на щетите възлиза на 1500 лева.

Мотоциклетистът получил навяхване и разтягане на ставните връзки на лявата глезенна става; контузия на лявата тазобедрена става; разкъсно-контузна рана на лявото ходило; оток и кръвонасядане на лявата глезенна става; охлузване на лява подбедрица; охлузвания на двете лакетни стави и охлузване в поясната област. Районният съд реши Агенция Пътна инфраструктура да заплати на Е. М. У. от гр. Рудозем обезщетение за неимуществени вреди в размер на 5 000 лева и обезщетение за имуществени вреди в размер на 1 281 лева, причинени от настъпилото пътно-транспортно произшествие, ведно със законната лихва върху тези суми.

Решението може да бъде обжалвано с въззивна жалба пред Смолянски окръжен съд в двуседмичен срок.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?