Следвайте ни

Момчиловци дари с близо 8 хиляди лева братчета сираци

viber icon

Жителите на Момчиловци събраха и дариха 7 744. 49 лв. за две деца от селото, останали без родители. Дарителската акция за Тошко и Ради стартира в средата на юли т.г. С дарения участваха и хора с корен от селото, които живеят в Асеновград и Пловдив.

"Сумата е преведена по сметката на бабата на момченцата в навечерието на първия учебен ден. Повече от месец в търговските обекти в селото добри хора оставяха своята лепта в дарителски кутии. На всички тях казваме благодаря, да им се връща стократно щедростта и добрината!", каза кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

Двете момченца, Тошко на 12 години и Ради на 10 години, се отглеждат само от баба си Рада Хорева, която е пенсионер, на 62 години. Тази година жената погреба дъщеря си Любка, а преди това почина зетят й от паднала върху него ела, докато сече дърва в гората. „Рада е сърцата баба, с наша помощ ще успее“, призоваха през лятото от селото. Даренията са събрани с дарителски кутии в търговските обекти в Момчиловци.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Биткойнър

Биткойнър

22.09.2021 | 10:10

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?