Следвайте ни

Мобилни екипи тръгват по селата да ваксинират трудноподвижни хора у дома

viber icon

„В момента правим организация за предоставяне на мобилна услуга за ваксиниране на трудноподвижни хора в отдалечени места на територията на област Смолян, като сме се обърнали за съдействие към кметовете на общини да издирят тези хора, да проучат тяхното желание и да ни информират“, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ - Смолян. Тя изрази надежда, че интересът към ваксините ще продължава да е висок, какъвто е в момента, за да бъдат обхванати повече хора за максимално кратък период.

Ваксинирането на трудноподвижните хора ще се извърши от мобилни екипи на РЗИ, които ще ги посетят в дома им. Селски управници вече започнаха да препитват хората по телефон, чрез социалните мрежи и чрез роднини за желанието им за ваксина.

След писмо от Министерството на здравеопазването и РЗИ-Смолян в областната болница се прави организация за имунизиране на пациентите на хемодиализа, тъй като те попадат сред най-уязвимите групи с придружаващи заболявания, съобщи вр.и.д. дирeктор на областната болница д-р Емилия Апостолова.

Общият брой ваксинации в региона до момента е 7910. При 1181 лица ваксинационният процес е завършен. От РЗИ заявиха, че има голям интерес към РНК ваксините.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?