Следвайте ни

Многодетно семейство с корени от Пловдив получи награда "Семейна традиция"

viber icon

Областният управител на Смолян Недялко Славов връчи днес лично специалната награда за „Семейна традиция“ на Христо, Мила и Алексиа Бесалеви, участници в петото издание на конкурса „Аз раста патриот“. Славов пожела на децата преди всичко много здраве, да изживеят щастливо и пълноценно детството си и да постигат мечтите си. Областният управител изрази благодарност и признателност към родителите и учителите на всички деца, участвали в конкурса, затова че поддържат жив народния дух и традиции и ги предават на идните поколения. 

 Христо, Мила и Алексиа Бесалеви са на 8, 7 и 6 години. Родителите им родом са от Пловдив и Несебър, но от 3 години живеят в град Смолян. Семейството се е привързало към Родопите и се е установило в областния град. Сред любимите им занимания са разходките в планината и летуване на палатки край язовир Доспат. Децата проявяват интерес към народното творчество и родопската музика, Христо посещава уроци по гайда, а Мила и Алексиа – по пеене. Те гостуваха днес на областния управител Недялко Славов заедно със своите родители и класни ръководители.  

Поради извънредната епидемична обстановка, традиционното тържество за награждаване на участниците в петото издание на конкурса „Аз раста патриот“ не се проведе. Грамотите и наградите за участниците достигат до тях чрез образователната мрежа със съдействието на РУО-Смолян. От Областна администрация Смолян изказа благодарности към всички участници, техните родители и учители, затова че с фотосите и разказите си изпълват този конкурс със съдържание и утвърждават непреходната стойност на българските ценности и традиции. Благодарим ви и за снимките и емоциите, съпътстващи получаването на наградите от участниците, които споделяте на Facebook-страницата на конкурса „Аз раста патриот“, заяви Славов. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай