Следвайте ни

Млади португалски специалисти по туризъм стажуват в Златоград

viber icon

Група от 15 португалски младежи на възраст между 18 и 21 години са на 3-седмичен стаж в Златоград (от 3.07. до 23.07.) по програма „Еразъм+“, сектор „Професионално образование и обучение“  в рамките на проект “The Challenges for Innovation and Sustainability in Tourism“.

Българският партньор в проекта е Сдружение „Център за развитие и подкрепа на бизнеса“ със седалище в град Варна и клон в град Златоград.

13 от участниците са в последен курс от професионално обучение по професията „Рецепционист“ и практикуват на сменен режим в хотел „Аква Спа Златоград“, хотел „Кристал“ и на рецепцията на Етнографския ареален комплекс в Златоград. Освен работа на рецепция, младежите имат за задачи да осъществяват контакти с чуждестранни туроператори (румънски и гръцки), да регистрират хотелите в чуждестранни туристически платформи, да направят флаери на английски език и кратки видео клипове за промотиране на хотелите и забележителностите на Златоград пред чуждестранни гости.

Трима от младежите са завършили специалността „Екологичен и селски туризъм“ и практикуват в Къща за гости „Топалови“, където са ангажирани с направата на фейсбук страница, озаглавена Destination Zlatograd @destinationzlatograd за промотиране на Златоград, местните забележителности, занаяти, кухня и всичко, което тях като чужденци ги впечатлява, с цел достигане до нови целеви групи.

След 6 часовия работен ден, учениците са заети с изучване на български език и усъвършенстване на английския език в професията.

Програмата включва и културни дейности. Групата вече посети храмовия празник на параклиса „Св. Неделя“ край Златоград, запозна се с възрожденската архитектура, съхранените занаяти и културни традиции на Златоград. Предстои посещение на Перперикон, пещерата „Ухловица“ и Агушеви конаци.

Практиката ще завърши с издаване на сертификати Европас мобилност на участниците, сертификат за езиково обучение и референции от работодателите, съобщиха от Сдружение „Център за развитие и подкрепа на бизнеса“.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?