Следвайте ни

Младежи от Турция стават внуци под наем в Мадан

viber icon

Младежи от Турция стават внуци под наем в Мадан. Те пристигат от Бурса и безвъзмездно ще помагат на възрастни и самотни хора по иновативен проект на сдружение „Деца със специални потребности“, който се реализира с подкрепата на Община Мадан.

„Внуци под наем“ представлява безвъзмездна доброволческа служба на 12 младежи от Турция и България за 2 месеца. Момичетата и момчетата ще посещават селата от общината със съдействието на кметовете и кметските наместници и ще бъдат ангажирани с изпълнение на задачи, свързани с грижа за възрастни хора, съобразени с техните нужди и желания.

Те ще чистят дворове и градини и ще доставят и готвят храна, ще копаят и ще събират продукцията. Ако се налага, ще търсят медицинско обслужване за възрастните хора и ще им доставят лекарства и хигиенни консумативи.

Младежите ще включат пенсионерите и в клуб за виртуално общуване „На мегдана“, където с помощта на социалните мрежи ще помагат на възрастните да комуникират със свои близки и приятели. Ще организират и онлайн вечеринки, с които да им бъде повдигнат духът. Най-вече ще общуват с възрастните хора, както биха направили истинските внуци със своите баба и дядо, каза кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?