71

Млада пловдивчанка стана съдебен лекар в Смолян

Д-р Кристина Хаджиева е новият съдебен лекар в МБАЛ - Смолян  и изпълняващ длъжността началник на отделение „Съдебна медицина”, съобщиха от здравното заведение.  

32-годишната лекарка от 2019 г. е в редиците на съдебните медици В Пловдив и е асистент е в Медицинския университет в родния си град.. Тя зае мястото на внезапно починалия д-р Тодор Добрев. Младата пловдивчанка е завършила медицина през 2015 г. в Медицински университет – Пловдив и е специализирала четири години „Съдебна медицина“.

„Това е най-интересната професия. В нея се събира всичко от медицината и трябва да имаш много знания – във всички области, за да можеш да я работиш качествено и да дадеш най-доброто от себе си. Още повече, че в нашата работа се сблъскваме с престъпления и изходът на разследването до голяма степен зависи от нас“, заявява лекарката. Убийството, което стана на 28 януари 2023 г. в село Чокманово, й е първият тежък случай, по който е работила в Смолянско. Тези няколко месеца в МБАЛ – Смолян, тя е освидетелствала хора и е издавала съдебно-медицински удостоверения.

„Проблемът със съдебните медици е повсеместен за цялата страна. Голяма част от областите са само с по един съдебен лекар и повечето от тях са в предпенсионна възраст. Но за щастие аз не съм единственият млад лекар в тази сфера в Пловдив. В момента има три специализантки и освен мен в МУ работят още две колежки, които взеха тази специалност. Май жените имат по-голям интерес към съдебната медицина отколкото мъжете“, казва младата лекарка.

Д-р Хаджиева е семейна, има син на две години. „Съпругът ми е криминалист в полицията в Пловдив. Животът ни събра на една аутопсия – на едно убийство“, сподели лекарката.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?