49

Млад инженер учи децата на „горска педагогика“

От шест години инженер Николай Адев организира едно различно приключение и занимание за децата в региона.

В своята „Горска педагогика“ той учи малчуганите да обичат и пазят света на дивата природа. Неведнъж е организирал напълно безплатни занимания в детски градини и училища, както и за деца от домове със специални нужди. Интересното е, че всички уроци се преподават под формата на атрактивни беседи и забавни игри. Чрез тях децата навлизат в света на дивата природа и се запознават с горските обитатели и техните навици. Като истински трапери те се научават да разпознават следите, които дивите животни оставят след себе си. Инж. Адев учи малчуганите да строят мравуняци, да рисуват с горски материали - 3D рисунки. С много смях и забавни игри те създават горски картички, „строят дърво“, запазвайки баланса на природните елементи „Пренасяне на планетата земя“.

Младият горски инженер обаче не издава какви награди и подаръци дава на децата, тъй като те са изненада и за самите малчугани.

„Заниманията са подходящи както за малки деца над 3-4 години до тийнейджъри, така и за родители, които да участват и да се забавляват заедно със своите деца и така да създадат едни прекрасни спомени и преживявания. Най-добрата възраст за участниците е от 7 до 15 години. Децата ще се научат да обичат и да опазват природата, да работят в екип и да си помагат“, каза инж.Адев.

Той е завършил горско, ловно и рибно стопанство в ЛТУ и работил като лесовъд над 12 години, а с „Горска педагогика“ се занимава от 6 години. В момента също се провежда зимна „Горска педагогика“. Заниманията се провеждат всяка събота от 10:00 часа в Рестарт зона 82 на Студенец, Пампорово, до Планинска спасителна служба. Наред със заниманията, свързани с природата, малчуганите имат възможност да се включат и в уроци по ски и сноуборд на промоционална цена, допълва още инж.Адев.

Това е един прекрасен начин, в който възрастните могат да карат ски и да се забавляват, а децата да са заети с уроци за гората и със ски уроци при квалифицирани специалисти. 
 
 
 
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?