Следвайте ни

Майка прави коледна украса, за да спаси сина си

viber icon

Родителите на Макси от рудоземското село Чепинци изработват и продават коледна украса, за да продължат лечението на сина си, който страда от детска церебрална парализа. За да са по-близо до рехабилитатори и специализирани болници, семейството се е преместило да живее в Пловдив. Осемгодишното сега момченце като бебе е изоставено в Дом за сираци.

Там го откриват Ирина и Краси. Още при първата им среща с четиримесечното бебе решават, че това е тяхното дете, и осиновяват Макси. С времето започнали да забелязват, че не може да се движи добре. Не след дълго става ясна мрачната диагноза. Родителите получават съвети да върнат детето в дома, но не се отказват от него. Оттогава се борят Макси да проходи.

С всяка изминала година има все по-голям напредък, казва Ирина. Средствата за рехабилитация обаче все не достигат. Работи само Краси, защото Ирина е постоянно заета с грижите за момченцето. Затова сега жената е започнала да изработва коледна украса и да я продава онлайн във ФБ страницата "Да помогнем на Макси" Дарителска сметка:

BG54UNCR70001521431391 - в левове BG70UNCR70001521431394 - в евро Титуляр - Максимилиан Красимиров Младенов.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?