46
Следвайте ни

Мъртвата мечка с рана между гърдите и корема, GPS нашийникът спрял да предава от неделя

viber icon

Екоинспектори направиха оглед на трупа на намерената мъртва кафява мечка днес. Установено е, че това е същия екземпляр, маркиран с GPS нашийник. Екоинспекцията в Смолян е сезирана, че от събота срещу неделя е преустановено предаването на сигнали за движението на мечката от нашийника.

"Трупът на мечката е намерен с рана в областта между гърдите и корема при извършен оглед в дере на около 50 м от последните къщи на село Арда, община Смолян. На място е сформиран екип с представители на РУ „Полиция“ -  Смолян, и на ТП „ДГС Смилян“ за изясняване на обстоятелствата по случая. Маркираната мечка е била с две малки мечета, които не са открити при огледа в района", съобщават от РИОСВ -Смолян.  

В периода от началото на септември до сега в района на селата Арда, Горна Арда и Могилица, община Смолян, са нанесени общо 8 щети върху селскостопанско имущество, като за 4 от тях през последната седмица е доказано – чрез сигналите на нашийника, че са извършени от тази мечка, заявяват от екоинспекцията.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?