49

Малкият сериен крадец на автомобили в Смолян с година пробация

Наказание от една година пробация получи малкия сериен крадец на автомобили в Смолян. Районният съд в Смолян одобри споразумението сключено между прокуратурата и защитника на непълнолетния крадец, като му наложи две пробационни мерки - в продължение на една година задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител, съобщи районният прокурор на Смолян Татяна Найденова.

Още 13-годишен, през октомври 2021 г. тийнейджърът започва да задига автомобили в Смолян. Издебвал, когато автомобилите са с ключовете на таблата ,и ги подкарвал.  Първо отмъква Фолксваген Голф, който поврежда, като щетата е 448 лева. През декември 2021 г. открадва Фолксваген Поло, което също пострадало и щетата е 408 лв. Малкият крадец изоставил колата на паркинг в Смолян. Два дни по-късно той краде и Мицубиши Паджеро, а през февруари 2022 г. още един Фолксваген Голф, който е със скромна щета от 143 лв. След като го покарал, той изоставил колата на паркинг на околовръстния път на Смолян. През април 2022 г. той краде и Сеат Алхамбра, който пострадал само за 55 лв. 

От други автомобили в родопския град задигнал мобилен телефон, ключове, чип и дистанционно управление за отключване.

Пред прокуратурата малкият крадец изразил съжаление за стореното и се признал за виновен. Семейството му е възстановило изцяло имуществените вреди на пострадалите.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?