Следвайте ни

Мадан се сдоби със светеща табела с кристали

viber icon

Нова атрактивна табела беше монтирана на входа на град Мадан. Съоръжението е двустранно, с дължина 8,50 м и височина 2.70 м и от далеч привлича внимание. На 26-ти вечерта табелата бе поставена и засвети за първи път. Освен името на града в композицията са съчетани и характерните за населеното място два светещи кристала, символизиращи основния поминък на града – рудодобивът. Автор на табелата е скулптурът от рудоземското село Елховец Антон Урдажиев, който се прочу с огромните си метални скулптури.
"Поставянето на новата табела е първият етап от реализацията на идейния ми проект. Предстои пространството около табелата да бъде облагородено. Ще бъдат поставени нова настилка, предпазна ограда и различни орнаменти, които ще допринесат още повече за привлекателната  визия на входа на града", каза кметът на община Мадан Фахри Молайсенов.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?