3906

"Лъвски скок" се проведе в чест на Апостола в Смолян

В Спортната зала на Профилираната природо-математическа гимназия "Васил Левски" в Смолян днес се проведе традиционното състезание „Лъвски скок“. Преди откриването му звуча химна на България, а поздрав към участниците и гостите отправиха децата от ДГ „Славейче“.
На спортното събитие присъстваха секретарят на община Смолян Момчил Николов, началникът на РУО Никола Запрянов, председателят на Общински комитет „Васил Левски“ Таня Марева“ и др. Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на ППМГ „Васил Левски“ и по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата.
Секретарят Момчил Николов поздрави участниците в надпреварата. Той се обърна към младите хора да носят Левски в сърцата си и да не забравят, че свободата е и отговорност.
Поздрав към състезателите отправиха Никола Запрянов и Таня Марева, която даде старт на спортното събитие.
Целта на състезанието е да се продължи традицията, чието начало е поставено през 2011 г., учениците да поднесат своята почит и уважение към делото и идеите на своя патрон. Едновременно с това организаторите си поставят задачата да приобщят младите хора към занимания с различни физически дейности и спорт, да постигнат максимална изява на физическите качества и възможности на участниците в духа на „честната игра”.
Организатори на събитието са община Смолян, ППМГ „Васил Левски”, РУО –Смолян и Общински комитет „Васил Левски”, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?