46

Квартал на Смолян настоява с подписка за ограничаване на скоростта по главна улица

С подписка жителите на смолянския квартал Устово настояват за ограничаване на скоростта на главната пътна артерия, която  извежда потока от областния град в посока Мадан и Златоград. Над 200 подписа събраха живеещите в смолянския квартал за ограничаване на скоростта на ул. „Васил Райдовски“. Пътната артерия е част от републикански път ІІ-86, и е основна връзка със съседните общини Мадан, Рудозем и Златоград, както и с ГКПП Златоград – Термес.

В по-голямата си част улицата представлява прав участък, което е предпоставка водачите на моторни превозни средства често да профучават с несъобразена скорост, заявяват от квартала.

Подписката бе инициирана от адвокат Станислав Карагяуров и Инициативен комитет „ЗА УСТОВО“. Тя стартира в началото на декември м.г., като до миналата седмица бяха събрани 210 подписа. Писмото с настояването на жителите на квартала вече е изпратено до кмета на Смолян, областния управител, ОД МВР – Смолян, АПИ и ОПУ – Смолян. Живеещите в квартала настояват да бъдат поставени изкуствени неравности/надигнати пешеходни пътеки по цялата дължина на трасето, които да ограничат скоростта на движение. „На улицата са ставали десетки ПТП-та – с материални щети, и с пострадали пешеходци. През 2019 година 15-годишно момче бе ударено на пешеходната пътека до военния блок, вследствие на което получи тежка черепно-мозъчна травма“, посочи Карагяуров.

Жителите на Устово са убедени, че с изграждането на изкуствени неравности ще се осигури безопасността на всички участници в движението. И апелират за бързи и адекватни мерки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?