Следвайте ни

Куриоз: Глобиха състезател по планинско колоездене, карал без маска

viber icon

Състезател по колоездене е глобен с 300 лв. за това, че карал велосипеда си без предпазна маска срещу пандемията. 21-годишният Цветан Димитров обжалва глобата в Районния съд в Смолян.

Състезателят по планинско спускане тренирал с приятел миналата година на 24 април, когато мерките бяха много затегнати и беше задължително носенето на маски и навън. Двамата колоездачи тренирали в баира над Смолян и при качването на асфалта в кв. Беклийца били спрени от полицейски патрул.

Единият велосипедист бил с шал на устата, но другият нямал никакво предпазно средство на лицето и полицаите му написали акт за нарушение на противоепидемичните мерки, въпреки обясненията му, че тренира.

Наредбите са спазени, но друг е въпроса доколко е адекватно да глобиш състезател, бил е навън, без струпване на хора и не е застрашавал ничия безопасност, коментират юристи.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай